В Україні, як правило, не дотримуються законодавчих нормативів у будівництві і «ми з цим конфліктуємо», заявляє відомий швейцарський бізнесмен і промисловець, скляний магнат, голова правління і виконавчий директор найбільшої світової компанії Група Glas Trosch Еріх Треш.

Про це він сказав кореспонденту УНІАН в Артемівську (Донецька обл.), де напередодні брав участь у відкритті свого скляного заводу («Глас Треш. Артемівськ»), запущеного після масштабної реконструкції.

Відповідаючи на запитання, наскільки комфортно працювати його бізнесу в українському законодавчому полі, Е.Треш сказав: «Ми конфліктуємо. Законодавчої бази щодо будівельних норм у галузі енергозбереження під час засклення будівель в Україні, як правило, не дотримуються».

Відео дня

Він пояснив, що існують українські нормативи, які базуються на європейських нормах під час засклення різних будівель. «За будівельними нормами необхідно використовувати нове енергозберігаюче скло, вікна, але не всі будівельні організації в Україні знають про ці законодавчі норми, їх не дотримуються», - поскаржився Е.Треш. Він підкреслив, що «це, по-перше, нелегально і незаконно, а по-друге, це втрати енергії».

«В Європі норм дотримуються, а в Україні - не дотримуються. У цьому проблема», - сказав швейцарський промисловець, сімейний скляний бізнес якого вже триває понад 100 років (з 1905 року). При цьому він додав: «Ми дуже строго контролюємо якість нашої продукції, ми ж уже понад століття займаємося склом».

Довідка УНІАН. Група Glas Trosch - лідер ринку Швейцарії і одне з провідних європейських підприємств з виготовлення та обробки листового скла. Компанія прийшла на український ринок в 2008 році, ставши власником Артемівського підприємства «Лайнвуд». У 2010 році компанія придбала групу підприємств «Єврогласс» - найбільшого виробника склопакетів в Україні. Одне з підприємств групи знаходиться в Кишиневі, і дев'ять - в Україні (на них працює 900 українських фахівців). Сьогодні компанія «Глас Треш» - безумовний лідер українського ринку склопакетів. Основна частина скла, яке використовують у виробництві, поставляється з власних заводів у Франції, Німеччині та Польщі.

Основні напрямки діяльності компанії - це виробництво скла для архітектурних споруд, інтер’єрних конструкцій і транспортних засобів. Заводи «Глас Треш» виробляють вікна, скло для дахів і фасадів, триплекс та протипожежне скло, скло із дзеркальним і покриттям антивідблиску. Для приватних будинків і офісів компанія виготовляє ванни і душові кабіни, сходи і підлоги, парапети, двері і перегородки, скло для кухні та меблі. Продукція «Глас Треш» у транспортній сфері - це засклення залізничного та повітряного транспорту та автомобільне скло (серед клієнтів компанії такі відомі фірми як Bugatti, Lamborghini, Rolls-Royce).