Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону “Про внесення змін до Закону України “Про електроенергетику” щодо стимулювання виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії.

Як передає кореспондент УНІАН, за ухвалення відповідного рішення проголосували 258 народних депутатів з 267, зареєстрованих в сесійній залі.

Проект закону розроблено з метою стимулювання виробництва електроенергії з відновлювальних джерел енергії, широкого та ефективного використання їх потенціалу, а також створення сприятливих умов для розвитку в Україні виробництв, які використовують різні види альтернативних джерел енергії.

Відео дня

Прийняття законопроекту сприятиме зростанню частки використання альтернативних видів енергії в енергетиці України, зменшенню залежності від імпорту вуглеводневих енергоносіїв та їх негативного впливу на навколишнє природне середовище.

Законопроектом пропонується внести зміни до низки статей закону України “Про електроенергетику”, а саме вводяться нові поняття (мікро-, міні- та мала гідроелектростанція, електроустановка, пусковий комплекс) вдосконалюється система застосування “зеленого” тарифу на електроенергію, що виробляється з альтернативних джерел енергії (з урахуванням дати введення об’єктів електроенергетики в експлуатацію), удосконалюється порядок визначення частки комплектуючих, сировини, робіт та послуг українського походження, використаних у складі генеруючого обладнання об’єкту електроенергетики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Мирний атом гальмує "зелену" енергетику