Світові ціни на нафту знижуються в середу на статистиці щодо запасів сировини на гуртових складах США від Американського інституту нафти (API), а також на побоюваннях необхідності чергової реструктуризації держборгу Греції, свідчать дані торгів, повідомляють РІА «Новини».

Вартість серпневих ф`ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) на електронних торгах в Нью-Йорку станом на 10.13 мск знизилася на 0,43 долара, або на 0,49% - до 88,07 долара за барель. Вартість вересневих ф`ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зменшилася на 0,46 долара, або на 0,44% - до 102,96 долара за барель.

За даними API, запаси сировини за минулий тиждень зросли на 1,3 мільйона барелів, запаси пального - на 2,3 мільйона, дистилятів - на 2,6 мільйона барелів. Пізніше в середу буде опублікована офіційна статистика від Міністерства енергетики США. Аналітики, опитані Platts, очікують, що запаси скоротилися на 250 мільйонів барелів.

Відео дня

"Падінням цін ринок реагує на можливе зниження темпів економіки США", - вважає гендиректор Barratts Bulletin Джонатан Барратт (Jonathan Barratt), якого цитує агентство Bloomberg.

З помітним песимізмом ринки сприйняли публікацію агентством Рейтер новини про те, що Греції, найімовірніше, буде потрібна повторна реструктуризація боргу. Новина посилила побоювання щодо дефолту економіки країни та виходу її з єврозони. У вівторок агентство Moody`s погіршило прогноз за рейтингами найбільшої європейської економіки - Німеччини, оскільки саме на її плечі ляже основне навантаження з відновлення довіри до європейської економіки в разі виходу Греції з єврозони.