Компанія DTEK Holdings Limited (Кіпр) відкриє енергогенеруючій компанії "ДТЕК Західенерго" поновлювану кредитну лінію на суму 550,4 млн грн для реконструкції блоку № 9 Бурштинської ТЕС.

Згідно з оголошенням у "Віснику державних закупівель", відповідний договір сторони підписали 9 серпня 2012 року. Кредитні кошти будуть залучені на термін до травня 2018 року.

Бурштинська ТЕС зараз під'єднана до європейської енергосистеми UCTE і забезпечує електроенергією частину Європи (Угорщина, Словаччина, Румунія).

Відео дня

За інформацією Міненерговугілля, за підсумками першого півріччя поточного року Україна експортувала 4,314 млрд кВт/год електроенергії, що на 74,5% перевищило показник аналогічного періоду 2011 року.

Довідка УНІАН. Бурштинська ТЕС - одна з найбільших теплових електростанцій України. На станції встановлено 12 пиловугільних енергоблоків (8 по 195 МВт і 4 по 185 МВт). Фактична потужність станції на сьогоднішній день становить 1750 МВт при проектній 2300 МВт.

Станція розташована на перетині ліній електропередачі, що з'єднують Україну з енергосистемами Угорщини, Словаччини та Румунії.

"Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС сумарною встановленою потужністю 4607,5 МВт.

Вертикально інтегрованому приватному енергохолдингу Україна "ДТЕК", підконтрольному бізнесменові Рінату Ахметову, належать 70,91% акцій компанії. Блокпакет "Західенерго" у розмірі 25% акцій перебуває у НАК "Енергетична компанія України".

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.