Україна за 8 місяців 2012 року скоротила імпорт газу з Російської Федерації порівняно з аналогічним періодом 2011 року на 34% - до 21,5 млрд куб. м.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі держкомпанії «Укртрансгаз».

З початку 2012 року транзит природного газу через територію України до держав Західної Європи, за інформацією «Укртрансгазу», становив 54 млрд куб. м.

Відео дня

«При цьому всі заявки країн-споживачів виконуються у повному обсязі», - повідомляє прес-служба компанії.

Оператор газотранспортної системи України не називає порівняльних даних з транзиту. Рік тому «Укртрансгаз» повідомляв про транзит газу в січні-серпні 2011 року до країн Західної Європи в обсязі 70 млрд куб. м.

Згідно з повідомленням прес-служби «Укртрансгазу», споживачам України за 8 місяців поточного року транспортовано майже 31 млрд куб. м, що становить 94% від показників аналогічного періоду минулого року.

Як повідомляв УНІАН, Україна за 7 місяців 2012 року скоротила імпорт газу з Російської Федерації до 19 млрд куб. м, що на 39% менше від показників аналогічного періоду минулого року.

Довідка УНІАН. ДК «Укртрансгаз» НАК «Нафтогаз України» є оператором газотранспортної системи України. Компанія експлуатує 37,1 тис. км магістральних газопроводів і газопроводів-відведень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Азаров: Україна скоротила споживання газу майже на 3 млрд, імпорт - на 12 млрд куб. м