Ціни на роздрібному ринку нафтопродуктів України підскочили на великих українських АЗС на 10-25 копійок, про що напередодні попереджали експерти.

Про це УНІАН повідомили в консалтинговій компанії UPECO (м. Київ).

Згідно з повідомленням, в цілому по Україні на бензин А-95 піднялися ціни в мережі WOG - на 20 коп., до 11,29 грн за літр, в мережі Shell - на 10 коп. - до 11,19 грн за літр, в мережі «ОККО» - на 10 коп. - до 11,29 грн за літр.

Відео дня

У середньому по країні на 10 вересня сформувалися наступні ціни на паливо:

А-76\\80 - 10,33 грн за літр; А-92 - 10,66 грн за літр; А-95 - 10,95 грн за літр; ДП - 9,69 грн за літр.

Однак рекордсменом у зростанні цін виявилася мережа АЗС «Лукойл», зокрема, бензин А-95 подорожчав в мережі на 25 коп. - до 11,30 грн за літр.

«Це не в моїй компетенції», - заявив начальник прес-служби «Лукойл-Україна" Валерій Рясик у відповідь на запитання УНІАН про причини підвищення.

Як раніше повідомляв УНІАН,експерти прогнозували плавне зростання цін на роздрібному ринку нафтопродуктів України у зв'язку з підвищенням цін на зовнішньому ринку, але наголошували при цьому, що він не буде різким через відсутність дефіциту палива.

Директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн зазначив, що зростання цін не буде швидким, воно буде поступовим.

«Накопичені великі запаси палива, особливо по дизельному паливу, тому це буде серйозним гальмом на шляху зростання цін», - повідомив С. Куюн.

На думку інших експертів, на національному роздрібному ринку формуються передумови для незначного подорожчання високооктанового бензину на 5-25 копійок за літр.