Дніпропетровське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало «ДТЕК Дніпрообленерго» на 30 тис. грн за зловживання монопольним становищем. Про це УНІАН повідомили у тервідділенні АМКУ.

Ухвала була прийнята 14 вересня ц.р.

Як встановило тервідділення, «ДТЕК Дніпробленерго» не видавало технічних умов комунальному підприємству "Кріворіжтепломережа", пояснюючи свої дії наявністю заборгованості за електроенергію.

Відео дня

«Це суперечить нормативно-правовим актам і могло призвести до зриву графіка підготовчих робіт до опалювального періоду, оскільки невидача технічних умов позбавляє споживача права набувати у «Дніпробленерго» поставки електричної енергії», - йдеться у повідомленні Дніпропетровського тервідділення АМКУ.

Вказані дії підприємства суперечать вимогам чинного законодавства і призвели до утиску інтересів споживачів.

У ході розгляду справи ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго» визнало факт вчинення порушень і видало технічні умови КП «Кріворіжтепломережа».

Довідка УНІАН. ПАТ «ЕК «Дніпрообленерго» (в кінці червня ц.р. перейменоване у ПАТ «ДТЕК Дніпрообленерго») – найбільша енергопостачальна компанія України, входить до складу ДТЕК (у середині квітня 2012 року DTEK Holdings Ltd придбав 50% акцій «Дніпрообленерго» за 660,100 млн. грн).

ДТЕК – найбільша приватна вертикально інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ).