Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» 28 вересня 2012 року оголосила проведення процедури відкритих торгів із придбання двох плавучих морських бурових установок орієнтовною вартістю 1,4 млрд дол.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, фінансування закупівлі бурових платформ здійснюватиметься за рахунок запозичень компанії й не зажадає залучення бюджетних коштів.

Відео дня

За даними прес-служби, придбання бурових установок дозволить компанії реалізувати плани з геологічного вивчення акваторії Прикерченського шельфу, Скіфської і Фороської ділянок, а також площі Палласа.

Кінцевий термін прийому заявок – 29 жовтня 2012 року.

Довідка УНІАН. У 2011 році національна енергетична компанія "Нафтогаз України" придбала плавучу бурову установку майже за 400 млн доларів у британської компанії Highway Investment. За словами міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка, видобуток газу на Чорноморському шельфі з використанням самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ) «Петро Годованець» мав початися на початку вересня цього року. Президент України Віктор Янукович відзначав, що в майбутньому планується закупівля ще п'яти веж.