Найбільший приватний український енергетичний холдинг ДТЕК, контрольований бізнесменом Рінатом Ахметовим, уклав угоду щодо залучення клубної синдикованої кредитної лінії на суму 416 млн євро на реалізацію проектів з модернізації виробничих потужностей.

Про це повідомляє прес-служба компанії ДТЕК.

Згідно з повідомленням, дана кредитна лінія організована Sberbank CIB, «Газпромбанк», ING Bank NV і UniCreditBank Austria AG.

Відео дня

В рамках надання кредитної лінії передбачено 2 транші терміном 3 і 5 років.

«Кошти, отримані від залучення синдикованого кредиту, будуть спрямовані на фінансування проектів модернізації виробничих потужностей ДТЕК та інші цілі», - сказано в повідомленні.

Також у повідомленні було зазначено, що ING Bank NV виступив агентом з документації, UniCreditBank Austria AG - інформаційним агентом.

«Виробничі підприємства ДТЕК потребують докорінної модернізації», - наголошується в повідомленні компанії з посиланням на слова директора з фінансів ДТЕК Всеволода Старухіна.

Довідка УНІАН. ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи «Систем кепітал менеджмент» (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.