Оцінка газотранспортної системи України, яку проводить компанія «Бейкер Тіллі Україна ЕК», буде завершена в листопаді, після чого оголосять результати.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні журналістам повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко.

«Завершується оцінка. Я думаю, що найближчим часом ми отримаємо остаточний результат. Я думаю, що це буде протягом листопада», - сказав Ю.Бойко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, питання про модернізацію газотранспортної системи України вирішуватиметься тільки після оцінки вартості активів ГТС, яку проводить компанія «Бейкер Тіллі Україна ЕК» (м. Київ).

Україна веде з Росією тривалі переговори про зниження ціни на газ, яку вважає несправедливою. Москва в обмін домагається контролю над українською ГТС. Сторони не виключають створення консорціуму з управління ГТС, але його формат поки не визначений. Україна раніше наполягала на тристоронній моделі - за участю ЄС.

Довідка УНІАН. Газотранспортна система України є другою в Європі і однією з найбільших у світі. Загальна протяжність газопроводів (без урахування нових об'єктів), які експлуатує компанія, становить 37,1 тис. км, у тому числі магістральних газопроводів - 22,2 тис. км і газопроводів-відводів - 14,9 тис. км. Кількість газорозподільних станцій (ГРС) становить 1 449.