Великий український добувач газу - державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» (м. Сімферополь, АР Крим) отримало черговий кредитний транш у розмірі 320 млн грн від материнської компанії «Нафтогаз України».

Про це йдеться в повідомленні «Чорноморнафтогазу» в системі розкриття інформації Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Дата зарахування грошей на рахунок - 18 грудня.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, «Чорноморнафтогаз» відкоректував суму кредитної лінії від НАК «Нафтогаз України», яка становить 2 млрд 395,75 тис. грн.

«Чорноморнафтогаз» уклав кредитний договір з «Нафтогазом» 18 квітня 2012 р., а 19 квітня отримав перший транш у рамках зазначеної кредитної лінії - 100 млн грн.

Кредит надається на безвідсотковій основі з метою фінансування заходів з реалізації пріоритетних інвестиційних проектів, проведення бурових робіт, облаштування діючих родовищ, заходів з технічного розвитку, ремонту та модернізації виробничих об'єктів, а також для погашення кредиторської заборгованості.

Раніше, у червні 2011 р., «Нафтогаз» і «Чорноморнафтогаз» вже підписували договір про надання кредиту на 1,278 млрд грн.

Довідка УНІАН. «Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.

Сьогодні на балансі «Чорноморнафтогазу» перебуває 17 родовищ, з яких 11 газових, 4 газоконденсатні і 2 нафтові. Сумарні запаси всіх родовищ на сьогодні становлять: природного газу - 58,56 млрд куб. м, газового конденсату - 1231 тис. тонн, нафти - 2530 тис. тонн.

100% акцій «Чорноморнафтогазу» перебувають в управлінні НАК «Нафтогаз України».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:«Чорноморнафтогаз» залучив у «Ощадбанку Росії» кредитну лінію на 465 млн грн