Владислав Каськів

Видача державних гарантій для національного проекту «LNG-термінал», який дозволить Україні почати альтернативні поставки газу, передбачена в Державному бюджеті наступного року.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України з посиланням на главу відомства Владислава Каськіва.

«Видача держгарантій для національного проекту «LNG-термінал» передбачена в держбюджеті наступного року. Вороги не дочекаються ліквідації проекту, як і кінця світу», - зазначив В.Каськів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 21 грудня, на ранковому закритому засіданні Кабінет Міністрів України своєю постановою № 1178 скасував надання 2,305 млрд грн державних гарантій на 2012 рік для реалізації проекту «LNG-термінал».

Довідка УНІАН. 17 грудня 2010 року було створено ДП «Національний проект «LNG-термінал», яке повинно скоординувати роботу з будівництва терміналу з прийому скрапленого природного газу обсягом 10 млрд куб. м на Чорноморському узбережжі України до 2014 року.

30 січня 2012 року компанія Socoin завершила розробку техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проекту «LNG-термінал».

Кабінет Міністрів на засіданні 8 серпня затвердив ТЕО будівництва в Україні терміналу з прийому скрапленого природного газу («LNG-термінал»).

Згідно з ТЕО, проект може бути реалізований впродовж 49 місяців. Перші обсяги газу можна буде отримати вже в 2016 році.

Приблизна вартість будівництва LNG-терміналу становить 846 млн євро. Частка України в проекті становитиме 25%+1 акція.

26 листопада Україна підписала з компанією Gas Natural Fenosa (Іспанія) угоду, що викликала скандал, про співробітництво з реалізації національного проекту «LNG-термінал».