Великий український добувач газу - «Чорноморнафтогаз» (м. Сімферополь, АР Крим) за січень-березень 2013 року добув на шельфі Чорного і Азовського морів 352,6 млн куб. м природного газу, що на 35%, або 91,7 млн куб. м, більше, ніж за аналогічний період 2012 року.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Згідно з повідомленням, зараз компанія веде видобуток на 4 родовищах шельфу Чорного моря та трьох - Азовського.

Відео дня

«Значне збільшення видобутку природного газу - результат активних робіт «Чорноморнафтогазу» з дооблаштування діючих і введення в експлуатацію нових родовищ на шельфі Чорного моря. Насамперед - Одеського родовища газу, розташованого в 155 кілометрах від кримського узбережжя", - сказано в повідомленні.

Також наголошується, що в 2013 році освоєння Одеського родовища, яке облаштовується в комплексі з сусіднім безіменним, триває.

Як повідомляв УНІАН, Україна в 2013 році планує стати лідером серед країн, які ведуть видобуток газу в басейні Чорного моря, збільшивши добовий видобуток газу на шельфі Чорного і Азовського морів на 25% - до 5 млн куб. м з 4 млн куб. м.

Найближчим часом Україна розраховує підписати угоду про розподіл продукції (УРП) Скіфської площі на шельфі Чорного моря.

У серпні 2012 року міжурядова комісія визнала переможцем конкурсу з видобутку вуглеводнів на Скіфській ділянці Чорноморського шельфу пул компаній - ExxonMobil, Shell, Petron і НАК "Надра України".

«Чорноморнафтогаз» у 2012 році добув на шельфі Чорного і Азовського морів 1,174 млрд куб. м природного газу, що на 11,2% більше, ніж у 2011 році.

Держпідприємство «Чорноморнафтогаз» входить до складу НАК «Нафтогаз України» і спеціалізується на розвідці і видобутку нафти і газу в акваторії Чорного і Азовського морів.