Шебелинський газопереробний завод (ГПЗ, Харківська обл.), що експлуатується найбільшою в Україні газодобувною компанією «Укргазвидобування», з 19 травня зупинять на двотижневий ремонт.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі компанії.

Згідно з повідомленням, на заводі створено запас нафтопродуктів для безперебійного забезпечення власних 16 автозаправних станцій.

Відео дня

Нагадаємо, Шебелинський ГПЗ зупиняється на ремонт двічі на рік.

Довідка УНІАН. Шебелинський ГПЗ, який входить до складу управління з переробки газу та газового конденсату найбільшої газовидобувної компанії "Укргазвидобування", виробляє бензини марок А-80, А-92, А-95 і А-98 за технологією і на устаткуванні американської компанії UOP, яка в 1997 була генпідрядником під час реконструкції ГПЗ.

Нафтопродукти, вироблені Шебелинським ГПЗ, реалізуються через мережу автозаправних станцій, що працюють під брендом «Укргазвидобування».

ПАТ «Укргазвидобування» - найбільша газовидобувна компанія України. До складу «Укргазвидобування» входять 4 газопромислові управління: ГПУ «Шебелинкагазвидобування», ГПУ «Полтавагазвидобування», ГПУ «Харківгазвидобування» і ГПУ «Львівгазвидобування».