Газ в Украине будет дорожать

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), у зв'язку з очікуваним підвищенням ціни на імпортований з Росії газ більш як на третину прийняла рішення підвищити з 1 квітня 2014 року граничну ціну на газ для промислових споживачів на 29 % - до 4020 грн за тисячу кубометрів і для державних установ - на 64 %, до 4020 грн за тисячу кубометрів.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі НКРЕ з посиланням на відповідне рішення комісії від 31 березня.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2013 року НКРЕ, після досягнутих між Україною і Росією угод про зниженням ціни на природний газ на третину, до рівня 268,5 дол. за тисячу кубометрів, прийняла рішення знизити з 1 січня 2014 року гранична ціну на газ для промислових споживачів на 10 % - до 3113 грн за тисячу кубометрів і для державних установ - на 29 %, до 2448 грн за тисячу кубометрів.

Відео дня

Читайте такожМВФ пропонує позбавити місцеву владу права встановлювати тарифи на тепло

Однак після кривавої зміни політичного керівництва України наприкінці лютого 2014 року Росія, яка відмовляється визнавати нову українську владу, вирішила розірвати всі попередні домовленості.

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк неодноразово заявляв, що ціна російського газу для України з 1 квітня може зрости до 500 доларів за тисячу кубометрів.