Рынок нефти остается под давлением ситуации в Украине / Wikipedia

На торгах в середу, 16 квітня, ціни на нафту марки Brent знижуються з шеститижневого максимуму на тлі китайської статистики та поступового відновлення постачань нафти з Лівії, передає Reuters.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в червні подешевшали на $0,16 - до $109,20 за барель, піднявшись на початку торгів до максимального з 4 березня рівня $109,47. Ф'ючерси на WTI з поставкою в травні подорожчали на $0,06 - до $103,81 за барель.

Китай, який займає друге місце в світі за обсягом економіки і споживання нафти, повідомив про уповільнення зростання ВВП до 7,4 відсотка в першому кварталі, що перевищило прогноз аналітиків, але дані про промислове виробництво в країні у березні розчарували інвесторів.

Відео дня

Аналітики вважають, що статдані з КНР не обов'язково погано відіб'ються на ринку нафти, але не дадуть йому ту підтримку, на яку він розраховував.

Націнка на Brent порівняно з американським еталоном West Texas Intermediate досягла двотижневого максимуму через премії за ризик, закладені в ціну європейського еталона у зв'язку з ситуацією в Україні. Українська армія у вівторок розпочала спецоперацію проти проросійських сепаратистів на сході країни.

Читайте такожПольща хоче залучити приватний бізнес до продовження нафтопроводу «Одеса-Броди»Національна нафтова корпорація Лівії готується зробити перше експортне відвантаження з порту Харига, який з липня минулого року контролювали повстанці. Зувайтіна - інший порт, який повинен бути відкритий за умовами угоди з повстанцями, - ще не перейшов під контроль уряду.

Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 7,6 мільйона барелів, за даними Американського інституту нафти, при прогнозі підвищення на 2,3 мільйона барелів. Звіт про запаси Управління енергетичної інформації буде опубліковано в середу о 18.30 мск.