Итальянская Eni изучает возможность поставки газа в Украину / Reuters

Міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан обговорив з головою італійської нафтогазової компанії Eni Паоло Скароні перспективи її роботи на території України, говориться в повідомленні Eni.
 

«Сторони обговорили діяльність Eni в Україні та домовилися про необхідність співпраці з метою підвищення потенційного виробництва сланцю (сланцевого газу – УНІАН) і звичайного газу, зокрема і шляхом розробки нових родовищ», - говориться в повідомленні з посиланням на зустріч міністра і топ-менеджера Eni 17 квітня в Києві.

Як відзначають в компанії, на прохання Продана Eni погодилася досліджувати нові можливості для здійснення поставок газу в Україну, також за допомогою реверсу.

Відео дня

Читайте такожІталія зможе обійтися взимку без російського газу - Eni

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2012 року італійська нафтогазова компанія Eni завершила операцію з придбання 50,01% акцій компанії «Західгазінвест» у британської Cadogan Petroleum Plc і НАК "Надра України".

Зараз «Західгазінвест» володіє правом користування надрами на дев'яти ліцензійних ділянках сланцевого газу Львівського басейну, площа яких становить близько 3800 квадратних кілометрів.

Читайте такожПольський експерт пояснив, чому Словаччина гальмує реверс в Україну

Довідка УНІАН. Eni S.p.A. (Ente Nazionale Idrocarburi) – італійська нафтова і газова компанія. Eni веде діяльність в 70 країнах світу. Добовий видобуток нафти і газу – 1,74 млн. барелів нафтового еквівалента. Доведені запаси – 6,84 млрд барелів нафтового еквівалента. Компанія веде розвідку і видобуток нафти і газу в Італії, Північній та Західній Африці, Північному морі та Мексиканській затоці, а також є оператором Кашаганського нафтового родовища на Каспії (18,52%) і сооператором газоконденсатного родовища Карачаганак (32,5%).