«Газпром» уверяет, что летом начнут строить «Южный поток» в Болгарии и Сербии

Основне будівництво ділянки газопроводу «Південний потік» на території Болгарії і Сербії розпочнеться влітку цього року, перший газ буде поставлений в кінці 2015 року.

Про це йдеться в повідомленні управління інформації «Газпрому», передає «Газета.Ru».

«Сьогодні тільки «Південний потік» може дати Європі реальні додаткові гарантії енергетичної безпеки», - сказав глава «Газпрому» Олексій Міллер.

Відео дня

«Договір на поставку обладнання та матеріалів, будівельно-монтажні роботи і введення в експлуатацію ділянки газопроводу в Болгарії буде підписаний найближчим часом. У Сербії виконуються аналогічні роботи», - відзначають в прес-службі.

Читайте також«Газпром» може прокласти «Південний потік» в Австрії

Ведеться підготовка до укладання морської ділянки «Південного потоку». Вже в травні цього року почнеться поставка труб в Болгарію. В червні будуть розгорнуті роботи на російському узбережжі, в липні - на болгарському. Восени буде дано старт укладанні морської ділянки. Перший газ по газопроводу буде поставлений в кінці 2015 року.

Читайте такожЄвропарламент ухвалив резолюцію про зупинку будівництва «Південного потоку»

«В Сербській Республіці ведеться підготовка міжурядової угоди про співпрацю під час будівництва та експлуатації газопроводу-відводу від «Південного потоку» і енергетичних потужностей», - зазначають у повідомленні.