Цены на нефть снижаются по мере роста запасов в США

За підсумками торгів 29 квітня котирування ф'ючерсів на нафту марки WTI на червень на Нью-Йоркській товарній біржі NYMEX зросли на $0,44 (+0,46%) і склали $101,28 за барель. Ф'ючерс на нафту марки Brent на біржі ICE в Лондоні додав $0,86 (+0,8%) і склав $108,98 за барель.

Сьогодні вранці ф'ючерси на Brent з постачанням у червні подешевшали на $0,32 до $108,66 за барель, а ф'ючерси на WTI з поставкою в червні - на $0,80 до $100,48 за барель.

Читайте такожСША можуть потіснити Росію на європейському нафтовому ринку

Відео дня

На думку опитаних Рейтер аналітиків, запаси нафти в США минулого тижня зросли на 2,4 мільйона барелів до 400 мільйонів - максимального обсягу з початку спостережень у 1982 році. За даними Американського інституту нафти, запаси минулого тижня підвищилися на 3 мільйони барелів.

Зниження ціни Brent пояснюється падінням ціни американського еталону, вважає генеральний директор аналітичної фірми Barratt Bulletin в Сіднеї Джонатан Беррет.

"Я думаю, що ситуація в Лівії чинитиме тиск на Brent", - сказав він, додавши, що тільки стабільні поставки нафти з Лівії вплинуть на ринок.

Читайте такожПутін вважає, що Захід не зможе змусити країни ОПЕК знизити ціни на нафту

Читайте такожЄвросоюз услід за США

"Вкрай малоймовірно, що санкції зачеплять нафтові ринки. Європі потрібна нафта, а Росії потрібні гроші", - сказав директор з аналізу сировинних ринків Societe Generale в Сінгапурі Майк Кінан.