В России рассказали, сколько газа они хотят видеть в украинских хранилищах

"Нафтогаз України" для гарантії безпечних поставок газу клієнтам російського "Газпрому" в державах Європейського союзу повинен закачати в підземні сховища до початку зимового сезону 12 млрд кубометрів газу вартістю 4-5 млрд долл. Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це сьогодні заявив міністр енергетики Російської Федерації Олександр Новак після тристоронніх переговорів щодо газу за участі представників України та Євросоюзу.

"Додатково (до обсягів потрібних Україні - УНІАН) потрібно закачати в українські сховища 12 млрд кубометрів газу для того, аби гарантувати безпечні поставки газу для держав Євросоюзу", - сказав він.

Читайте також"Газпром" погрожує в червні обмежити поставки Україні, якщо не буде передоплати

Відео дня

Новак заявив, що на сьогоднішній день немає гарантій, що ці обсяги будуть закачані та назвав це інформацією, котра викликає занепокоєння, як у Росії, так і в ЄС.

За його словами, ці питання мають бути предметом подальших переговорів.

Читайте такожУкраїна погасить борг перед Росією у випадку зменшення ціни на газ - Продан

Міністр також сказав, що сьогодні сторони обговорили питання газового боргу українців за поставлений російський газ, забезпечення поставок газу для держав Європейського союзу та загалом питання платоспроможності України.

Читайте такожУкраїна, Євросоюз і РФ у травні проведуть ще два раунди переговорів щодо газу