Путин решил не сомневаться / REUTERS

Президент РФ Володимир Путін заявив, що ставити під сумнів газовий контракт із Україною «безглуздо».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав на нараді з членами російського уряду.

«Важко їх (контракти) оскаржувати – вони підписані українською стороною, причому тими ж самими людьми, які й досі перебувають при владі, і виконуються з 2009 року. Ставити під сумнів їх просто безглуздо», - сказав Путін.

Відео дня

Глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що українська сторона підтвердила дії цих двох контрактів – на транзит і поставки газу. «Самі контракти не оспорюються», - сказав Новак.

Читайте такожЯценюк дав "Газпрому" два дні на зниження ціни на газ

Як повідомляв УНІАН, «Газпром» із квітня вирішив скасувати всі пільги на поставки газу Україні, пояснивши це тим, що український партнер не виконує досягнуті домовленості щодо погашення заборгованості за поставки газу. В результаті цього ціна на російський газ із квітня 2014 року збільшилася до 485 дол. за тисячу кубометрів із 268,5 дол. у першому кварталі цього року.

Україна визнає наявність боргу в 2,2 млрд дол. за поставки газу, що здійснювалися до 1 квітня 2014 року, й готова сплатити його в 10-денний термін лише після зниження «Газпромом» ціни на газ до 268,5 дол. за тис. кубометрів.

«Нафтогаз» уже почав передарбітражну процедуру подачі позову до «Газпрому» про перегляд ціни на газ. У сторін до 28 травня 2014 року є час досягти мирової угоди.

27 травня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що якщо до 29 травня між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» не будуть підписані договори про зниження ціни на природний газ для України, то компанії зустрінуться в Стокгольмському арбітражі.