В

У "Газпромі" заявляють, що не мають відношення до газу, накопиченого в підземних сховищах в анексованому Криму, на поверненні вартості якого наполягає українська сторона.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це на прес-конференції в Москві сказав офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов.

"Ми до цих обсягів ніякого відношення не маємо, і тому пред'являти з цього приводу претензії до "Газпрому" немає жодних підстав", - заявив він.

Відео дня

За словами Купріянова, у п'ятницю в ході переговорів у Берліні питання про повернення грошей за газ, що залишився в Криму, порушувалося, але вже вчора (2 червня на переговорах в Брюсселі – УНІАН) тема не обговорювалася.

Читайте такожУ "Газпромі" поки відмовилися назвати нову ціну газу для України

Як повідомляв раніше УНІАН, запаси газу в українських підземних сховищах за минулий тиждень збільшилися на 8,05% і станом на 2 червня становлять 11,752 млрд кубометрів.

Читайте також«Нафтогаз» пропонує «Газпрому» повернути Україні кримський газ

Довідка УНІАН. В Україні 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію.

Росія незаконно окупувала і анексувала український Крим у березні поточного року.

16 березня за військової й політичної підтримки Російської Федерації в Криму відбувся неконституційний і невизнаний світом референдум про самовизначення Криму. За даними самопроголошеної кримської влади 96,77% тих, хто взяв участь у голосуванні, висловилися за приєднання Криму до Росії.

17 березня нелегітимний парламент Криму проголосив регіон незалежною суверенною державою - Республікою Крим – і звернувся до Росії з пропозицією про прийняття Республіки Крим до складу РФ як нового суб'єкта із статусом республіки.

18 березня у Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.