Реверс газа нужен Украине и Европе / Фото УНИАН

В українських підземних сховищах газу на даний момент накопичено близько 12 млрд кубометрів палива, але для того, щоб пережити зиму, необхідно купити і закачати ще не менш як 7 млрд кубометрів, заявив під час виступу в парламенту прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«У ПСГ - на момент приходу нашого уряду (у лютому 2014 року – УНІАН) - у нас було близько 5 млрд кубометрів газу. І це практично буферний газ, який не можна було піднімати, – сказав Яценюк. - Зараз, станом на ранок сьогоднішнього дня, у нас 12 млрд кубометрів газу. Щоб пройти зиму, нам мінімально треба купити 7 млрд кубометрів газу».

При цьому Яценюк зазначив, що необхідний ресурс може бути одержаний завдяки реверсивним поставкам палива, які будуть налагоджені вже цього року.

Відео дня

Читайте також «Нафтогаз» розділять на дві компанії

Як повідомляв УНІАН, станом на початок червня запаси газу в українських підземних сховищах збільшилися на 8,5% - до 10,881 млрд кубометрів з 10,03 млрд кубометрів. «Нафтогаз України» за підсумками травня 2014 року планував імпортувати близько 3,4 млрд кубометрів природного газу з Російської Федерації.

«Укртрансгаз» експлуатує 12 підземних сховищ газу загальною активною місткістю близько 31 млрд куб. м. Підземні сховища газу є складовою частиною системи газопостачання України і транзиту газу через її територію. 100% акцій компанії «Укртрансгаз» є власністю НАК «Нафтогаз України».