Газ, який видобувається в Україні в обсязі близько 20 млрд кубометрів на рік, має бути повністю направлений на потреби населення, і цей принцип необхідно прийняти у вигляді окремого закону, заявив під час виступу в парламенті прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. 

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, «ми наполягатимемо на тому, щоб загальний обсяг газу власного видобутку йшов на потреби населення. У нас із 20 млрд кубометрів газу власного видобутку 15 млрд йде на потреби населення, а 5 млрд – у промисловість, внаслідок того, що в парламенті кілька разів не приймався закон, який би зобов'язував будь-які компанії, що займаються видобуванням газу в Україні, віддавати його на потреби населення».

Відео дня

За словами Яценюка, сьогодні завдання уряду – зберегти поточний рівень видобування газу і переконати парламент ухвалити необхідні закони. 

Як повідомляв УНІАН, видобуток природного газу в Україні у січні-квітні 2014 року збільшився порівняно з січнем-квітнем 2013 року на 1,5% - до 6,5 млрд кубометрів. 

У 2013 році видобуток природного газу в Україні збільшився порівняно з 2012 роком на 1,7% - до 20,4 млрд кубометрів. Україна в 2013 році скоротила споживання газу порівняно з 2012 роком на 8,1% - до 50,358 млрд кубометрів.

Читайте такожВ Україні збільшився видобуток газу і скоротився видобуток нафти