ЕК рекомендует приостановить строительство

В Європейській комісії протягом місяця очікують відповіді уряду Болгарії на звернення Брюсселя призупинити будівництво "Південного потоку” і нагадують про необхідність виконувати європейські закони.

Як передає кореспондент УНІАН з Брюсселя, про це на брифінгу повідомив представник ЄК Антуан Коломбані (Antoine Colombani), коментуючи на прохання журналістів заяву продовжувати будівництво, яка була озвучена найбільшою в Болгарії партією соціалістів.

„Ми просили керівництво Болгарії призупинити проект, поки в Європейській комісії продовжується дискусія, і наша позиція залишається незмінною. 2 червня ми відправили офіційне повідомлення болгарському керівництву, зараз вони мають один місяць на відповідь”, - деталізував він.

Відео дня

Читайте також«Газпром» для порятунку «Південного потоку» готовий його будувати за свій рахунок

Відповідаючи на уточнююче питання, якою буде позиція Єврокомісії, якщо Болгарія, не зважаючи на прохання ЄС, буде продовжувати будівництво, Коломбани зауважив, що Софія повинна відповідати європейському законодавству і виконувати необхідні процедури. „Ми впевнені у тому, що Болгарія повинна призупинити будівництво трубопроводу Південний потік. Ми почали процедуру – направили листа, і ми вважаємо, що Болгарія повинна відповідати європейським законам”, - наголосив представник ЄК.

Як відомо, 2 червня Брюссель запропонував Софії призупинити будівництво „Південного потоку” на болгарський ділянці. Офіційна причина – невідповідність проекту третьому енергетичному пакету.