Украина в июне импортировала через Польшу 104 млн кубометров газа / Фото УНИАН

Українська національна нафтогазова компанія "Нафтогаз України" у червні поточного року імпортувала через Польщу за контрактом з німецькою компанією RWE Supply&Trading близько 104 млн кубометрів газу після 117 млн кубометрів місяцем раніше.

Про це свідчать оперативні дані оператора польської газотранспортної системи Gaz System, якими має в своєму розпорядженні УНІАН.

Минулого місяця середньодобові поставки складали близько 3,7 млн кубометрів газу. Поставки не реалізувалися два дні в червні, а в один з днів склали 1,3 млн кубометрів газу.

Відео дня

Читайте також"Газпром" погрожує обмежити постачання газу європейським компаніям через реверс в Україну

Як повідомляв УНІАН, у квітні Україна відновила поставки газу з Європи через Польщу припинені в кінці минулого року після того, як уряд отримав більше, ніж 30% знижку на російське паливо.

Україна зараз транспортує газ через територію Угорщини і сподівається почати поставки через Словаччину з вересня поточного року. Експерти зазначають, що українська влада зараз можуть купувати газ в Європі дешевше, ніж пропонує Росія з 2 кварталу поточного року - 485 дол. за тисячу кубометрів, але відзначають, що технічні можливості не дозволять їй компенсувати всі поставки з Росії.

Читайте також"Газпром" втрачатиме $3 млрд на рік, якщо Україна почне "великий реверс"

За даними української сторони, в Європі, Україна може купувати за близько 300 дол./тис. куб.м.