В Минэнергоугля уверяют, что российский газ можно заменить поставками с ЕС / Фото УНИАН

Україна має всі технічні можливості із заміщення імпорту російського газу в опалювальний сезон за рахунок поставок палива з ЄС.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві 9 липня заявив керівник відділу диверсифікації джерел нафтогазопостачання Міністерства енергетики та вугільної промисловості Леонід Нестеров.

«Наші технічні можливості щодо імпорту з країн Європейського Союзу перевищують той дефіцит, який ймовірно може виникнути у наших споживачів. Тобто ситуація напружена, але небезнадійна», - сказав Нестеров.

Відео дня

«У період із серпня 2014 року по березень 2015 року ми можемо забезпечити імпорт газу (з ЄС – УНІАН) обсягом близько 10 млрд кубометрів», - додав він.

За словами представника Міненерговугілля, на сьогоднішній день добовий видобуток природного газу в Україні становить близько 50 млн куб. м, при цьому можливий дефіцит вуглеводнів у опалювальний сезон, без урахування реверсних поставок, може становити близько 7 млрд кубометрів.

Читайте такожГолова "Нафтогазу": Україна може пережити зиму без російського газу

Як раніше повідомляв УНІАН, Україна за квітень-червень 2014 року імпортувала 600 млн кубометрів природного газу, й продовжує нарощувати поставки палива за реверсними маршрутами.

Читайте також«Нафтогаз» шукає постачальників газу для повного завантаження угорського маршруту

Україна розробляє реверсні маршрути поставок газу з Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії. Відкриття всіх чотирьох маршрутів дозволить Україні збільшити щорічні поставки газу до 30 млрд куб. м. Найбільш перспективним маршрутом поставок газу в Україну є словацький.

Читайте такожПродан анонсував черговий раунд газових переговорів на другу половину липня

«Газпром» із 16 червня 2014 року перевів Україну на передоплату поставок російського газу, знизивши подачу палива для українських споживачів до нуля.