Севастополь из-за миллионных долгов осенью может остаться без света / Фото УНИАН

Мільйонні борги за поставлену електроенергію загрожують залишити анексований Севастополь восени без електропостачання. ПАТ «ЕК «Севастопольенерго» вже ввело обмеження на постачання електроенергії для КП «Севелектроавтотранс».

Про це повідомляє Крым.Реалии з посиланням на прес-службу «Севастопольенерго».

Сумарний борг заборгованості за спожиту електроенергію станом на 11 липня перед ПАТ перевищив 240 млн рублів (понад 70 млн гривень).

Відео дня

За інформацією прес-служби, основними боржниками є ЖКГ та бюджетні підприємства.

Найбільший обсяг заборгованості припадає на житлово-комунальні підприємства: загальна сума становить - 85,2 млн руб. Найбільшими боржниками є: КП «Севміськводоканал» - 29,9 млн руб., КП «Севелектроавтотранс» - 22, 4 млн крб., КП «Житлосервіс» -15 - 7,8 млн руб.

Заборгованість держбюджету становить 52, 1 млн руб., не погашений борг на суму 4, 8 млн руб. - місцевий бюджет.

«Погашення боргу - проводиться, але частково і з великою затримкою. Тим не менше, боржники продовжують споживати електроенергію без оплати. В даний час вже введено обмеження на постачання електроенергії для КП «Севелектроавтотранс». Попередження вручені 13-ти найбільш великим боржникам», - йдеться в повідомленні підприємства.

Тут попереджають, що така заборгованість може згубно позначитися на подальших постачаннях електроенергії в Севастополь та підготовці до осінньо-зимового періоду. Борги перевищують суми місячного споживання Севастополя.

Читайте також«Укрінтеренерго» постачає електроенергію до окупованого Криму за ринковими цінами

У компанії також нагадали, що з 1 червня 2014 р. електроенергію для Криму і Севастополя поставляє державне підприємство «Укрінтеренерго» на договірній основі. Договором передбачено обмеження обсягів постачання електроенергії до рівня фактичної оплати.