Фото УНИАН

Місцева влада повинна до 25 липня розробити план технічних заходів щодо зниження споживання природного газу підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) на 30% до кінця 2014 року, зокрема в період опалювального сезону 2014-2015 років.

Як повідомила УНІАН прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства (Мінрегіон), про це заявив заступник міністра Григорій Семчук у ході селекторної наради з представниками регіонів.

В ході наради Семчук нагадав, що 9 липня уряд схвалив постанову, якою затверджено ліміти обсягів природного газу для споживачів у розрізі регіонів і щомісячний обсяг використання до кінця опалювального сезону з урахуванням зменшення споживання ТКЕ природного газу на 30%, починаючи з 1 серпня 2014 року.

Відео дня

Також, за словами Семчука, обласним і Київській міській держадміністрації доручено створити антикризові енергетичні штаби, діяльність яких координуватиме урядовий Антикризовий енергетичний штаб.

Як повідомляв УНІАН, Кабінет міністрів ставить завдання перед промисловими споживачами і підприємствами теплокомуненерго (ТКЕ) скоротити використання природного газу в опалювальний сезон 2014-2015 рр. на 30%, а для бюджетних організацій – на 10%.

Зокрема, в уряді пропонують у період з серпня 2014 року по березень 2015 року встановити такі ліміти використання газу: для промисловості - 7,53 млрд куб. м, для бюджетних установ і організацій - 0,63 млрд куб. м, для підприємств ТКЕ - 5,85 млрд куб. м.

Крім того, Кабмін прогнозує споживання природного газу населенням в опалювальний сезон в обсязі 13,56 млрд куб. м, а виробничо-технологічні витрати і втрати газодобувних і газотранспортних підприємств - 2,66 млрд куб м.

Загальний обсяг споживання природного газу прогнозується на рівні 30,23 млрд куб. м.

Водночас наявні ресурси природного газу, за даними Кабміну, за цей же період становитимуть у цілому 23 млрд куб. м, з яких 9,5 млрд куб. м - товарні запаси природного газу в ПСГ і 13,5 млрд куб. м - власний видобуток. Виходячи з цих розрахунків, Україні необхідно забезпечити імпорт природного газу в обсязі 7,23 млрд куб. м.