Нефть дорожает на фоне военно-политической ситуации в мире / Wikipedia

На світових торгах у понеділок, 4 серпня, ціна нафти марки Brent перевищила $105 за барель, піднявшись з чотиримісячного мінімуму, досягнутого на попередній сесії, передає Reuters.

Так, ф'ючерси на нафту Brent зросли на 28 центів - до $105,12 за барель після того, як впали в п'ятницю до $104,84 за барель, мінімального рівня закриття з 2 квітня.

Читайте такожРосія через санкції може відкласти масштабні проекти з видобутку нафти - FitchФ'ючерси на американську легку нафту подорожчали на 14 центів - до $98,02.

Відео дня

Прогнози про надлишок нафти на африканських і європейських ринках обрушили Brent на 3,3 відсотка минулого тижня, незважаючи на геополітичну напругу в Іраку, Лівії та Україні.

Читайте такожПодатки Яценюка: захистити олігархів і вбити газовидобуток Сильні економічні дані США показали, що попит на нафту в найбільшій світовій економіці покращиться, але не змогли підтримати ціни.

Знижувальний тиск на нафту, ймовірно, продовжиться, вважають аналітики. На їхню думку, Brent буде торгуватися в трохи більш низькому діапазоні протягом більшої частини третього кварталу, якщо не буде ескалації геополітичних конфліктів.