Украина до конца года подготовит конкурс по привлечению инвесторов к управлению ГТС / Фото УНИАН

Міністерство енергетики і вугільної промисловості України розраховує до кінця 2014 року підготувати конкурс з продажу 49% акцій компанії - оператора української газотранспортної системи іноземним інвесторам.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві заявив міністр енергетики і вугільної промисловості Юрій Продан.

«Ми цю роботу (підготовку до конкурсу — УНІАН) прискорюємо. Зараз ми працюємо над розділенням на дві компанії (керуючі магістральними газопроводами і сховищами газу — УНІАН)... Я думаю, що ми хотіли б це зробити до нового року», - сказав Продан. 

Відео дня

Читайте такожРада ухвалила закон про реформу управління ГТС

Також міністр повідомив про те, що на початку вересня цього року уряд планує провести велику конференцію, аби обговорити питання про реформування української ГТС з провідними світовими енергетичними компаніями.

«Ми збираємося на початку вересня провести відповідний круглий стіл, можливо, це буде названо конференцією, куди запросимо провідні європейські компанії - це оператори, газотрейдери... Запрошуватимемо компанії бути співвласниками оператора Єдиної газотранспортної системи, про якого йдеться в ухваленому законі», - сказав Продан. 

«Ця конференція — початок. Ми слухатимемо партнерів і їх пропозиції», - додав він.

Читайте такожГТС зможуть віддати в оренду лише західним компаніям