Компанію Курченка визнали злочинною організацією / metalist.ua

Про це на брифінгу повідомив речник Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

За його словами, генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування "за фактом створення злочинної організації, члени якої протягом 2010-2014 років вчинили ряд тяжких та особливо тяжких злочинів у різних сферах економіки з метою заволодіння майном державних підприємств, що входять до системи Міністерства інфраструктури України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості, зокрема ПАТ НАК «Нафтогаз України» та ПАТ «Укргазвидобування», а також Національного банку України, інших державних банківських установ". 

Читайте такожКурченко вважає санкції проти нього незаконними"Встановлено, що група осіб у складі декількох десятків чоловік з метою створення злочинної організації утворили групу компаній «СЄПЕК», до складу якої входили суб’єкти підприємницької діяльності, фіктивні підприємства, а також нелегальний адміністративний апарат у складі низки департаментів органів центральної виконавчої влади, які контролювали вчинення злочинів", - повідомляє сайт Генпрокуратури.

Відео дня

У лютому цього року переважна більшість членів організації виїхала за межі України, де вони переховуються від органів слідства. Раніше повідомлялося, що слідством були заарештовані їхні активи на суму понад 2 млрд грн. Вживаються заходи до встановлення інших активів угрупування, які знаходяться за кордоном. 

На сьогодні слідством 4-м членам угрупування винесено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ст. 255 (участь у злочинній організації), ст. 205 (фіктивне підприємництво), ст. ст. 191 та 364 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України. 

Всі особи, яким винесено повідомлення про підозру, наразі перебувають у міжнародному розшуку, повідомили в Генпрокуратурі.