Фото УНИАН

Кабінет міністрів України схвалив законопроект, яким пропонується запровадити кримінальну відповідальність за розкрадання газу. 

Про це сказав міністр Кабінету міністрів Остап Семерак за результатами засідання Кабінету уряду, повідомили УНІАН у Департаменті інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Читайте такожРосія заздалегідь звинуватила Україну в можливій крадіжці газу взимку

Відео дня

За словами Семерака, пропоновані законопроектом санкції за розкрадання природного газу – до трьох років позбавлення волі.

«Мова йде про те, що начебто в ситуації складних обставин з постачанням газу на український ринок відбуваються втрати газу… Та насправді йдеться про банальне розкрадання природного газу», – сказав він. При цьому Семерак зазначив, що «є різні механізми і моделі, як це відбувалося». У результаті оплата за вкрадений газ потім рівномірно розподілялася на всіх споживачів, у тому числі на громадян, які платили згідно з лічильниками за спожитий газ. 

Семерак зазначив, що у 2013 році було зафіксовано 40 таких кримінальних справ, до суду дійшло лише 2, й то «санкції були м’якими».

«Сьогодні ми прийняли рішення про те, що подібна практика недопустима», – підкреслив урядовець.