Продан сомневается в окончании газовых переговоров 21 октября / Фото: УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив журналістам перед засіданням Кабінету міністрів за участю суддів Верховного Суду України.

"Я не можу сказати, що можна крапку останню ставити 21-го числа, але все можливо", - сказав Продан.

Читайте такожЗа день до газових переговорів в Україну може приїхати єврокомісар Еттінгер

Відео дня

Щодо зустрічі президентів України та РФ на саміті лідерів держав Європейського Союзу та Азії (ASEM) 17 жовтня у Мілані він сказав: "Побачимо, які будуть результати зустрічі. Я не можу сказати, які питання будуть оговорені президентами, але думаю, там буде весь перелік питань взаємовідносин".

Як повідомляв УНІАН, віце-президент Єврокомісії з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер запропонував українській та російській владі наступну тристоронню зустріч з вирішення спірних газових питань провести 21 жовтня у Берліні.

Попередні консультації між Україною та Євросоюзом відбулися у Брюсселі 2 жовтня.

Переговори про врегулювання цінового питання між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» тривають від травня. 26 вересня на переговорах у Берліні Єврокомісія запропонувала Україні купити у російського «Газпрому» на умовах передоплати 5 млрд кубометрів природного газу за ціною 385 доларів за тисячу кубометрів для проходження осінньо-зимового періоду.

«Газпром» від 16 червня перевів Україну на передоплату поставок російського газу, знизивши подачу палива для українських споживачів до нуля і залишивши лише обсяги прокачування для європейських споживачів. Цього самого дня «Нафтогаз України» подав позов до «Газпрому» в Арбітражний інститут при торговій палаті Стокгольма з метою, у першу чергу, встановлення справедливої та ринкової ціни на газ, який «Газпром» може поставляти до України. Крім перегляду ціни в позовній заяві «Нафтогазу», міститься вимога до «Газпрому» повернути 6 млрд доларів, які українська компанія переплатила від 2010 року.