REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Я думаю, на рівні Кабінету міністрів будуть розглянуті всі пропозиції РФ і щодо них будуть вироблені єдині офіційні рішення», - сказав Гройсман.

Читайте такожУкраїна та Росія наблизились до врегулювання газового питання - Порошенко

Відео дня

Раніше повідомлялося, що Росія пом'якшила виставлені раніше Україні умови погашення боргу за поставлений газ. Як заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак, українській владі запропоновано більш гнучкий графік розрахунків - замість 2 млрд дол. Росія згодна отримати до кінця жовтня 2014 року 1,451 млрд дол. боргу за раніше поставлений газ Україні.

Як повідомляв УНІАН, віце-президент Європейської комісії з енергетичних питань Гюнтер Еттінгер запропонував українській і російській владі наступну тристоронню зустріч з вирішення спірних газових питань провести 21 жовтня у Берліні.

Попередні консультації між Україною і Євросоюзом відбулися у Брюсселі 2 жовтня.

Переговори про врегулювання цінового питання між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» тривають від травня. 26 вересня на переговорах у Берліні Єврокомісія запропонувала Україні купити у російського «Газпрому» на умовах передоплати 5 млрд кубометрів природного газу за ціною 385 дол. за тис. куб. м для проходження осінньо-зимового періоду.

Сьогодні також повідомлялося, що для початку поставок газу Україні, запропоновано погасити борг за 2013 рік в $1,451 млрд до кінця року.