Фото УНИАН

Президент держпідприємства НАЕК «Енергоатом», яке є оператором усіх діючих атомних станцій України, Юрій Недашковський виступає за відключення електроенергії на захопленій сепаратистами частині Донбасу, щоб не збільшувалася заборгованість за спожиту в регіоні електроенергію.

Про це він заявив журналістам у Южно-Українську, додавши, що борг держпідприємства «Енергоринок» за відпущену «Енергоатомом» електроенергію з початку поточного року становить понад 1 млрд грн.

«Зараз електроенергія поставляється в зону, яка захоплена сепаратистами, а звідти ж платежі не надходять. Тут треба, щоб держава приймала рішення. Думаю, що потрібно відключити цей регіон, щоб не породжувати яму неплатежів. Для нас це теж дефіцит грошових коштів», - сказав Недашковський.

Відео дня

Водночас він повідомив, що дефіцит фінансування компанії через курсову різницю поточного року становитиме більш як 1 млрд грн.

Читайте такожВ уряді продовжують обіцяти, що відключень електроенергії не буде

Як повідомляв УНІАН, на сході України тривають військові дії. Незважаючи на оголошення режиму припинення вогню, бойовики разом із солдатами російської армії продовжують обстрілювати позиції українських військових.

У середині вересня міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан заявив, що місцева влада населених пунктів України, які перебувають в зоні проведення антитерористичної операції, повинна налагодити розрахунки за електроенергію, тепло і газ для проходження опалювального сезону.

Довідка УНІАН. Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» - найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва близько 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На НАЕК «Енергоатом» покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку всіх АЕС країни.