Фото УНИАН

Як йдеться в прес-релізі «Енергоатому», відповідний проект обговорювався 14 жовтня на Хмельницькій АЕС.

Згідно з повідомленням, на нараді були розглянуті технічні аспекти забезпечення безпечної і надійної роботи Хмельницької АЕС при відділенні енергоблоку №2 ХАЕС для роботи в енергосистемі країн Європейського Союзу у складі Бурштинського острова.

Відео дня

«Експорт електроенергії на європейський енергоринок - це реальний крок до вступу України в Європейський Союз», - цитує прес-служба заступника директора з виробництва - директора департаменту експлуатації НАЕК «Енергоатом» Петра Котіна.

Як повідомляв УНІАН, «Енергоатом» має намір у грудні надати на розгляд уряду розрахункову документацію за проектом експорту електроенергії в ЄС.

Довідка УНІАН. Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» - найбільший виробник електроенергії в Україні з часткою сукупного виробництва понад 50% у загальному обсязі виробництва електроенергії України. На «Енергоатом» покладено функції експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.

За встановленою потужністю ядерних енергоблоків Україна займає сьоме місце у світі. Всі реактори типу ВВЕР. В Україні діє 4 атомних електростанції з 15 енергоблоками, одна з яких, Запорізька АЕС, з 6 реакторами загальною потужністю 6000 МВт є найбільшою в Європі.

Kulczyk Investments - міжнародна інвестиційна група, яка спеціалізується на ініціюванні та здійсненні операцій на новостворених світових ринках, а також на реструктуризації та створенні гудвілу портфельних товариств. Найважливіші для групи сектори - це енергетика, нафта і газ, мінеральні ресурси, а також інфраструктура і нерухомість.