Фото УНИАН

Найбільший енергетичний держхолдинг «Нафтогаз України» хоче залучити провідні підприємства авіакосмічної галузі України для пошуку нових нафтогазових родовищ з використанням технологій дистанційного зондування землі з космосу, йдеться в повідомленні компанії.

Як відзначають в компанії, 20 жовтня в НАК «Нафтогаз України» відбулася зустріч з фахівцями провідних підприємств авіакосмічної галузі.

Згідно з повідомленням, учасники зустрічі презентували практичні можливості дистанційного зондування землі із космосу з використанням безпілотних і пілотованих літальних апаратів.

Відео дня

«Ці технології дадуть можливість забезпечення надійної охорони лінійної частини та об'єктів магістрального трубопровідного транспорту, а також допомогу у пошуку і геологічній розвідці нових родовищ вуглеводнів», - йдеться в повідомленні НАК.

У нараді взяли участь представники Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, дочірніх підприємств «Нафтогазу», а також фахівці Державного космічного агентства України, Наукового центру аерокосмічних досліджень Землі Інституту геологічних наук Національної академії наук України, Національного авіаційного університету та ПРАТ «АС».

Читайте такожБойовикам не вдасться зірвати транзит газу до Європи – Міненерго

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» - найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають понад 97% газу і нафти в країні.

НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.