Україна опинилася на сьомому місці у рейтингу "найнещасніших" економік / фото УНІАН

Україна увійшла до десятки країн з найнещаснішою економікою, зайнявши у рейтингу сьому сходинку.

Країни у рейтингу розташовані за індексом бідності, розробленим  Bloomberg, який поєднує показники рівня безробіття та інфляції. За цим індексом було оцінено 66 країн.

Індекс бідності спирається на вікову концепцію, згідно з якою низька інфляція і безробіття в цілому ілюструють, наскільки добре повинні відчувати себе жителі економіки. Іноді, звичайно, низький бал може вводити в оману: стійко низькі ціни можуть бути ознакою поганого попиту, а занадто низький рівень безробіття скованістю робітників, які хочуть перейти на кращі робочі місця, наприклад. Результати більшою мірою свідчать про глобальні економічні перспективи.

Відео дня

Читайте такожУкраїна посіла 39 місце серед 115 країн у рейтингу бюджетної прозорості У минулому році Україна зайняла у цьому рейтингу п’яту позицію, що свідчить про ріст економіки за останній рік ( ІБ зменшився з 23,8 до 17,8). Цьогоріч Україна опинилася у рейтингу між Туреччиною і Грецією, які ділять шосту сходинку, та Іспанією.

Першу сходинку у рейтингу вже четвертий рік поспіль займає Венесуелла зі своєю суперінфляцією. Її ІБ становить 1872, що у 50 разів більше за показник другої сходинки – Південної Африки (ІБ 33,1).

«Найщасливішими з найнещасніших» стали економіки Таїланду, Сингапуру та Японіїї.

Як повідомляв УНІАН, за минулий рік Україна втратила 5 сходинок у світовому рейтингу процвітання опинившись на 112 місці з 149 країн.