Иллюстрация REUTERS
Після шокового періоду, спровокованого втратою частини території і конфліктом на Сході, українська економіка почала зростати, але недостатньо.

Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на заяву віце-президента Світового банку Сиріла Муллера.

Читайте такожЗростання ВВП України сповільнилося до 1,8%

За його словами, зараз всі міжнародні партнери, які допомагають Україні подолати складний період, працюють над тим, щоб зростання економіки прискорилося.

Відео дня

"Це одне з наших ключових завдань. Ми повинні поглибити розпочаті в країні перетворення, щоб темпи розвитку економіки зросли, і стабілізація була помітною не тільки на макрорівні, але й на рівні звичайних громадян, щоб вони відчули, що їхнє життя покращилося. Тому зараз актуальним є питання поглиблення економічних змін", - зазначив представник СБ.

На його думку, є ключові реформи, які мали бути першочерговими для уряду. По-перше, мова йде про завершення трансформації енергетичного сектора. По-друге, не можна зупиняти реформування банківського сектора. Звичайно, тут найбільш актуальне зараз питання - реформування державних банків. По-третє, одним з рушіїв економічного зростання повинен стати більш продуктивний сільськогосподарський сектор.

"Україна має дуже важливий актив - значні запаси родючої землі. Ми вважаємо, що сьогодні в світі існує величезний попит на сільськогосподарську продукцію, зокрема продукти харчування. Україна може стати одним зі світових лідерів на цьому ринку", - підкреслив Муллер.

Як повідомлялося раніше, на думку віце-президента Світового банку, Україна також має виплачувати свої боргові зобов'язання, інакше вона втратить можливість залучення нових кредитів на зовнішніх ринках.