Ілюстрація REUTERS
Націоналізований "ПриватБанк" попередив клієнтів про небезпеку реєстрації та використання програми для Android "Універсальний мобільний банкінг", розміщеного в Google Play 14 лютого, називаючи його шахрайським.

Читайте такожНаціоналізований "Приватбанк" продадуть протягом 5 років - Данилюк

Як повідомили УНІАН у прес-службі фінустанови, єдиним додатком для використання послуг банку з мобільних пристроїв є "Приват24", і будь-які сторонні "мобільні банки являють собою фішингові програми для крадіжки особистих даних і грошей клієнтів.

За інформацією банку, додаток "Приват24" використовують понад 6 мільйонів осіб.

Відео дня

Раніше, 16 лютого, "ПриватБанк" назвав появу в інтернеті сайту для підготовки колективного позову до банку безпрецедентним в історії банківського ринку масових фішингом (збором даних) особистих даних громадян.

Довідка УНІАН. "ПриватБанк" (м. Дніпро) працює на ринку України з 1992 року і є найбільшим банком за обсягом активів.

18 грудня 2016 року Кабінет міністрів вирішив націоналізувати банк, керуючись рекомендаціями Ради нацбезпеки і оборони за пропозицією Національного банку.

За інформацією міністра фінансів України Олександра Данилюка, оновлена стратегія для державних банків, затвердження якої урядом очікується протягом тижня-двох, передбачає повний вихід держави з капіталу "Приватбанку" протягом 5 років