Ілюстрація REUTERS

В Україні понад 700 адрес, на яких зареєстровано понад 50 компаній.

Читайте такожВ Україні за два місяці підприємців поменшало на 8,5 тисячі (інфографіка)

Про це повідомляє сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot.

Відео дня

Як зазначається у повідомленні, найбільше компаній - 2006 активних і 287 закритих - зареєстрована в Києві на вул. Мельникова, 12.

Також повідомляється, що найбільша кількість місць масової реєстрації - у Київській, Одеській та Харківській областях.

Як пояснює юрист консалтингової компанії «Оланс-груп» Анастасія Шуберт, терміну «місце масової реєстрації» в українському законодавстві немає, і це швидше негласне поняття. «Податкова могла в своїй внутрішній програмі поставити позначку про підприємство. Всі співробітники податкової це бачили і могли більш детально перевіряти таку компанію», - прокоментувала вона.

За словами юриста, якщо раніше податкова могла не видати свідоцтво ПДВ за відсутності компанії за місцем реєстрації або знаходженні за місцем масової реєстрації, то зараз ці норми відмінені, а перевірка розташування компанії більше не проводиться.

Також повідомляється, що це підтвердили і в Державній фіскальної службі. «На даний момент місце масової реєстрації не вважається проблемою, тому ці дані відсутні в тому числі і на нашому сайті», - наводиться в повідомленні коментар ДФС.

Як повідомляв УНІАН, за інформацією сервісу моніторингу реєстраційних даних українських компаній OpenDataBot, в Україні 16743 компанії досі не розкрили інформацію про своїх кінцевих власників, яку були зобов'язані оприлюднити ще в 2015 році.