В Германии индекс деловой активности сократился шестой раз подряд / adelante.biz.ua

Індекс ділової активності Ifo - один з найважливіших індикаторів настроїв в економіці ФРН - знизився шостий раз поспіль, передає ПРАЙМ з посиланням на дані, опубліковані 27 жовтня в Мюнхені німецьким інститутом економічних досліджень.

У цьому місяці індекс скоротився з 104,7 до 103,2 пункту, що є найнижчим показником з грудня 2012 року.

Експерти очікували зниження, проте не розраховували, що воно виявиться таким серйозним. За їх прогнозом, скорочення повинно було становити лише 0,2 відсоткового пункту.

Відео дня

Читайте такожНімеччина скасовує для українців плату за довгострокові візи з 1 листопадаНастрої погіршилися, насамперед, у промисловій галузі, констатував президент ПІБ-інституту Ганс-Вернер Зінн. "У промисловій галузі навряд чи спостерігаються просвіти", - зазначив зі свого боку представник інституту Клаус Вольрабе.

"Ситуація у світовій економіці надає уповільнений вплив на експортерів, а також на виробників засобів виробництва", - прокоментував ситуацію експерт німецької державної банківської групи KfW Йорг Цойнер.

"Такі чинники як геополітика, слабкість єврозони, німецька економічна політика і занепокоєння тенденціями щодо дефляції змусили переглянути ряд показників в бік зниження, зокрема в області кон'юнктури. Це, зі свого боку, тепер негативно позначається на настроях", - заявив Андреас Шойерле з франкфуртського Dekabank.

Читайте такожДержборг країн єврозони оновив історичний максимум - 90,9% ВВП Головний індекс Франкфуртської фондової біржі DAX, який ріс на позитивних в цілому даних за результатами стрес-тесту Європейського центробанку, після оголошення про скорочення Ifo, знизився на 0,04%.

Індекс Ifo публікується щомісячно та базується на результатах опитування менеджерів близько 7 тис. німецьких підприємств.