REUTERS

Рада Європи схвалила план дій для України на підтримку реформ на період 2018-2021 року з розрахунковим бюджетом обсягом 29,5 мільйонів євро.

Як зазначається у повідомленні Постійного представництва України при Раді Європи у соціальній мережі Facebook, новий План дій Ради Європи для України сприятиме виконанню Угоди про асоціацію з ЄС.

Читайте такожАктиви Нацбанку минулого року перевищили трильйон гривень

Відео дня

Зокрема, сказано, що 21 лютого 2018 року Комітет міністрів Ради Європи ухвалив рішення про затвердження Плану дій РЄ для України на 2018-2021 роки.

"План дій є стратегічним документом співпраці України з Радою Європи на 4 роки. Ключовими партнерами з української сторони є центральні та місцеві органи державної влади і неурядові організації", - йдеться у повідомленні.

У зв'язку з цим сказано, що "розрахунковий бюджет Плану дій становить 29,5 млн. євро, у фінансуванні якого вже беруть участь Швейцарія, Норвегія, Данія, Швеція, Нідерланди, Ірландія, Чехія, Литва, Угорщина, Ліхтенштейн та Європейський Союз".

"Заходи у рамках Плану дій спрямовані на підтримку конкретних реформ, що мають привести українське законодавство, інститути та практику у відповідність до європейських стандартів у сфері прав людини, верховенства права і демократії", - сказано у повідомленні.

Читайте такожУ МВФ висунули вимоги щодо Антикорупційного суду в Україні

Також з ініціативи України в Плані дій вперше чітко зафіксовано, що він має сприяти досягненню цілей Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом.

"Відповідно до Плану дій Рада Європи продовжить надання Україні допомоги у реформуванні системи судоустрою, правоохоронних органів, виконання рішень судів, а також у сфері децентралізації та боротьби з корупцією. Окрему увагу буде приділено захисту прав внутрішньо переміщених осіб та питанням безпеки журналістів", - зазначається у повідомленні.

Разом з тим, ухвалений План дій є п’ятим документом, що продовжує започатковану у 2005 році традицію програмного співробітництва між Україною та Радою.

«Ухвалення Плану дій символічно відбулося у дні, коли Україна з сумом відзначає четверту річницю загибелі Небесної Сотні та початку російської агресії. Але сьогодні маємо дивитися вперед і використовувати можливості Плану дій для здійснення реформ та європейської інтеграції. З нашої ініціативи новий План дій Ради Європи для України сприятиме виконанню Угоди про асоціацію з ЄС. Сильна успішна Україна буде найкращою присвятою героям Революції гідності та війни з Росією», - відзначив постійний представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба.