Ілюстрація REUTERS

Кабінет міністрів України готовий докапіталізувати державний "Ощадбанк" при виникненні такої потреби для реалізації затвердженої урядом стратегії.

Читайте такожНБУ повідомив, скільки великих банків потребують докапіталізації

Про це повідомив журналістам міністр фінансів Олександр Данилюк.

Відео дня

"Якщо це буде необхідно для успішної реалізації стратегії "Ощадбанку", це буде зроблено, інакше ми не отримаємо результату і будемо грати в популізм", - сказав він.

У той же час міністр не став називати конкретних обсягів і термінів докапіталізації.

Раніше, в грудні минулого року, в Міністерстві фінансів заявили про обговорення з Національним банком обсягів необхідної докапіталізації "Ощадбанку", який переобтяжений проблемними активами за кредитами минулих років.

У березні 2017 року Міністерство фінансів випустило облігації внутрішньої держпозики на 15,27 мільярда гривень, левова частка яких була спрямована на докапіталізацію державних банків. У тому числі "Ощадбанк" отримав 5,4 мільярда гривень, "Укрексімбанк" - 4,7 мільярда гривень.

Довідка УНІАН. "Державний ощадний банк України" ("Ощадбанк") зареєстровано Національним банком України 31 грудня 1991 року. 100% акцій банку належать державі.

Кабінет міністрів України в лютому поточного року затвердив оновлену стратегію реформування державного банківського сектора, а також оновлену стратегію "Ощадбанку".