Коалиция предлагает ввести новый акцизный налог / Фото УНИАН

Нова парламентська коаліція, що створюється за підсумками проведених 26 жовтня позачергових виборів до Верховної Ради, має намір запровадити акцизний податок на алкоголь, сигарети і паливо, що реалізуються через роздрібну торгівлю, на рівні не вищому як 5%, а також протягом двох років встановити єдину ставку акцизного податку на сигарети.

Про це йдеться в проекті коаліційної угоди, запропонованому до обговорення політичною партією «Блок Петра Порошенка».

«Запровадження акцизного податку з реалізації через роздрібну торговельну мережу алкогольних напоїв, тютюнових виробів і палива. Ставка податку встановлюватиметься місцевими органами влади в розмірі не більш як 5%», - йдеться в документі.

Відео дня

Читайте такожДешева нафта не призведе до зниження цін на бензин в Україні - експертиТакож коаліція розраховує поетапно протягом двох років встановити єдину ставку акцизного податку на сигарети з фільтром і без фільтру.

Як повідомляв УНІАН, уряд Яценюка кілька разів пропонував Верховній Раді зрівняти ставки акцизного податку на сигарети з фільтром і без. Рада не проголосувала за цю пропозицію. Проте, акциз на сигарети з фільтром і без все-таки було підвищено на 5%.