Фото УНІАН

Національний банк вважає помилковими висновки судів про своїх заходи щодо банку "Хрещатик", повідомили УНІАН у прес-службі регулятора.

Читайте такожЗ банку "Хрещатик" перед визнанням його неплатоспроможним вивели близько мільярда - Фонд гарантування

"Верховний суд ніяких рішень по суті спору не брав. Національний банк вважає, що суди дійшли помилкового висновку про визнання протиправною бездіяльності НБУ щодо неприйняття належних заходів щодо забезпечення захисту законних інтересів вкладників і кредиторів банку "Хрещатик", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

В Нацбанку наголосили, що регулятор завжди діє на підставі, у межах повноважень і способом, передбаченими Конституцією і законами України.

Раніше Верховний суд України оприлюднив рішення, в якому відмовив Національному банку перегляду рішень судів попередніх інстанцій про визнання незаконним рішення регулятора про виведення з ринку банку "Хрещатик". Постанова суду набирає законної сили з моменту його підписання, є остаточним і оскарженню не підлягає.

За інформацією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, звернення в суди колишніх акціонерів і менеджменту банку "Хрещатик" з вимогою визнати незаконною постанову НБУ про віднесення фінустанови до категорії неплатоспроможних є спробою зняти з себе відповідальність і уникнути покарання, а не наміром відновити роботу фінустанови і повернути кошти вкладникам і кредиторам.

Довідка УНІАН. Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на підставі рішення Національного банку України про відкликання банківської ліцензії та ліквідації банку "Хрещатик" з 6 червня 2016 року почав ліквідацію фінустанови. Тимчасова адміністрація працювала в банку з 5 квітня 2016 року.

Банк "Хрещатик" працює на ринку України з 1993 року і входив до двадцятки найбільших банків за обсягом активів. Згідно з даними про структуру власності банку, ключовими власниками фінустанови були громадянин України Андрій Іванов з часткою 37%, Київська міськдержадміністрація з часткою 25%, громадянин Австрії Микола Солдатенко із часткою 24%.