Ілюстрація REUTERS

Міністерство фінансів очікує на остаточне затвердження нової програми макрофінансової допомоги Європейського Союзу для України в розмірі 1 млрд євро на початку осені.

Читайте такожУ меморандумі про нову макрофінансову допомогу для України передбачені невиконані вимоги з попередньої програми – ЄК

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк на брифінгу в Києві.

Відео дня

«Орієнтовно ми очікуємо на остаточне затвердження (програми макрофінансової допомоги ЄС - УНІАН) на початку осені», - сказав він.

За словами міністра, ключовою умовою затвердження допомоги буде впровадження системи автоматичної верифікації декларацій державних службовців, а також продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

При цьому макрофінансова допомога розрахована на рік і буде розділена на два транші, розмір яких є предметом дискусії.

Глава Мінфіну висловив надію на те, що цього року Україні вдасться отримати обидва транші.

Як повідомляв УНІАН, Єврокомісія запропонувала Раді Європейського Союзу та Європейському парламенту надати Україні нову програму макрофінансової допомоги (МФП) в розмірі 1 млрд євро. За словами віце-президента Єврокомісії Федеріки Могеріні, Україна може отримати транш макрофінансової допомоги до кінця цього року.

З 2014 року Єврокомісія надала Україні 3,4 млрд євро МФП у вигляді кредитів із низькими відсотками.

За словами міністра фінансів України Олександра Данилюка, ключовою вимогою ЄС до України для четвертої програми макрофінансової допомоги є запуск автоматичної верифікації електронних декларацій.