НБУ продовжив дію санкцій стосовно «дочок» російських держбанків / фото УНІАН

Національний банк України продовжив дію санкцій щодо "Сбербанку", "Промінвестбанку", "ВТБ Банку", "БМ Банку" з метою виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

Читайте такожСанкції США і Європи можуть перешкодити білорусам купити український «Сбербанк» - ЗМІ

Згідно з повідомленням на сайті НБУ, відповідні зміни затверджено постановою правління Національного банку України від 15 березня 2018 року, яке набуває чинності 16 березня.

Відео дня

«Йдеться про заборону цим банкам здійснювати будь-які фінансові операції, що передбачають перерахування коштів або виведення капіталів за межі України на користь пов'язаних з банками осіб», - йдеться в повідомленні на сайті НБУ.

Регулятор зазначив, що санкції спрямовані на захист інтересів клієнтів, які обслуговуються в зазначених банках. Вони також унеможливлюють виведення цими банками капіталів з України на користь материнських банків та інших пов'язаних з ними осіб.

Як повідомляв УНІАН, президент України Петро Порошенко 6 березня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 березня 2018 року про продовження на один рік санкцій проти «Сбербанку», «Промінвестбанку», «ВТБ Банку» і «БМ Банку».

Санкції передбачають заборону на виведення капіталу на користь материнських структур, але при цьому не стосуються розрахунків через ці банки для українців і не перешкоджають докапіталізації і продажу банків.