Раде советуют сократить расходы / Фото УНИАН

Європейська бізнес-асоціація, що об'єднує та представляє інтереси більш як 900 вітчизняних і зарубіжних компаній, рекомендує внести до тексту коаліційної угоди, роботу над якою ведуть переможці парламентських виборів, зобов'язання щодо скорочення держвитрат на 50%, повідомив на прес-брифінгу заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.

"Європейська бізнес-асоціація рекомендує скоротити державні витрати на 50%", - сказав він.

Читайте такожДефіцит бюджету України збільшився до 40 млрд гривень

Відео дня

За словами Шимківа, свої пропозиції до тексту коаліційної угоди, робота над якою має бути завершена не пізніше за 15 грудня, також представили міжнародні консалтингові компанії, Американська торгова палата і громадські організації.

Серед іншого, відзначив заступник глави АП, основними експертними рекомендаціями стали заходи з дерегуляції економічних відносин, децентралізація виконавчої влади і заснування ефективних антикорупційних інститутів.

Шимків також повідомив, що процес люстрації в Адміністрації президента, вже оновленій на 40%, активно продовжиться в 2015 році.

Як повідомляв УНІАН, формування нової коаліції після позачергових парламентських виборів 26 жовтня стоїть на порядку денному майбутнього українського парламенту. Раніше Шимків говорив, що в Адміністрації президента чекають формування коаліції відразу після офіційного оголошення ЦВК результатів виборів як за мажоритарними округами, так і за партійними списками.